Misstag och att känna sig misslyckad.

Misstag eller att känna sig misslyckad, är det något du själv känner igen eller har kanske någon till och med sagt det till dig?

Genom åren har jag träffat många människor som faktiskt känt sig misslyckade av olika anledningar. Det kan ha varit yrkesrelaterat, privat, i relationer, skolan etc. De har upplevt att de gjort många misstag i sitt liv å känner sig misslyckade och inte tänkt så positiva tankar om sig själva. Jag skulle vilja vända dessa ord till något positivt istället.

Att göra ett misstag, det har vi nog alla gjort någon gång i livet. Men frågan är hur vi ser på det efter!? Vad lärde vi oss av detta misstag och vad kan vi göra annorlunda nästa gång? Många gånger kan ett misstag leda till att vi växer som människor om vi kan se på det genom frågeställningen ovan. Att känna sig misslyckad, som jag ser på det är att du har försökt att göra något istället för att inte göra något alls. Men ta lärdom av vad du gjorde som gick fel och gör om på nytt. Till slut kommer du att lyckas och den känslan är så mycket roligare än känslan av att misslyckas och speciellt om du låter det dra ner dig.

Jag har en person i min närhet som inte lyckades med skolan och som många gånger känt sig misslyckad pga av det. Personen har en diagnos och har behövt olika hjälpmedel/stöd i skolan. När vi samtalar kring detta så brukar jag säga att det är inte du som är misslyckad utan skolan som inte kunde tillgodose dina behov och ge dig rätt hjälpmedel å stöd. Så jag anser att skolan är de som misslyckats just i detta fall. Många gånger klandrar vi oss själva och visst är det lätt att göra så. Men titta på helheten och se vad det var som orsakade att det gick fel. Då tar du också ansvar för dina handlingar.

Jag tror att det finns många som kan känna igen antingen sig själva eller någon annan i detta. Men hur vi tänker om ordens betydelse och hur vi kan vända dem till något positivt betyder otroligt mycket för oss. Det gör att vi vågar testa det vi tycker oss ha misslyckats i igen för att till slut lyckas.

Så finns du där ute och känner dig misslyckad, så våga ta steget att prova igen och igen och igen om det behövs för att just du ska lyckas! Glöm inte att ta hjälp om det behövs! Vi är alla värda att få känna känslan av att lyckas vad det än är i livet.

Så låt nu inte dina misstag stoppa dig från att göra om, för tänk på hur mycket du går miste om i livet istället om du inte vågar. Och kom ihåg att misstag är ju lärdomar och genom lärdomar utvecklas vi som individer. Så tänk vad vore du utan dessa misstag och lärdomar? Var stolt istället över dina misstag för genom dem och det du har lärt av dem, har format dig till den person du är fram till idag!

Med dessa rader vill jag önska er alla en helt underbar start på en ny vecka!

❤️🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Omtyckt av alla - är det viktigt?

Är det viktigt att vara omtyckt av alla? Tankar kring detta har dykt upp inom mig och jag har själv funderat på vad som är viktigt för mig. Har du gjort det? 

Jag har funderat på varför vissa människor gör allt för att bli omtyckta. Det där allra yttersta å kanske extrema ni vet. Varför strävar många människor för att just bli omtyckta av alla? Är det ett behov vi människor har eller är det egot som pratar?

Om jag vill bli omtyckt av alla, vad innebär detta egentligen för mig själv? Väljer jag att säga saker som jag vet att den personen jag pratar med vill höra? Eller håller jag med i allt vad den andra tycker och tänker?

Nej för mig att bli omtyckt för den jag är innebär att jag vågar vara mig själv i mina styrkor & svagheter och att jag har mina åsikter om olika saker som jag i diskussion med andra törs uttrycka. Att vara ärlig mot mig själv och andra är ytterligare faktorer jag tycker är viktiga. Att vara trygg i sig själv och veta vem jag är, att hitta min sanna essens genom personlig & andlig utveckling och följa mitt hjärta. Då är jag trygg i mig själv så jag törs möta andra människor och framföra mina åsikter.

Detta är något som jag under många år av personlig och andlig utveckling byggt upp inom mig. Det jag lärde mig tidigt i livet var att jag kan ha en åsikt om en sak medans en annan person kan ha en annan åsikt men vi kan fortfarande vara vänner. Här handlar det om det unika i oss människor. Vi ser alla olika på saker och ting och jag tror det är svårt att hitta någon som tycker exakt lika i allt som jag själv, om inte omöjligt. Detta har jag accepterat och jag är tacksam över dem jag har runt omkring mig med sina olikheter och vi kompletterar varandra bra.

Självklart kan en person ha extrema åsikter och tankar som jag själv inte delar och tycker är helt galna å det kan leda till att jag väljer bort en sån person ur mitt liv. Det finns alltid gränser för vad jag som människa kan acceptera.

Jag tror att många människor vill så gärna bli omtyckta, synas och höras och vissa gör nästan vad som helst för att nå detta. Men vad kostar det? Ibland kan vi höra uttryck som “NN sålde sin själ för att komma dit”. Du kanske har hört det uttrycket någon gång och funderat på vad det verkligen innebär? Att göra vad som helst kan förstöra hela dig själv pga att du gör och säger saker som du egentligen inte vill. Är det värt det för att bli omtyckt?För mig är det absolut inte det!

Jag tror inte att vi kan vara omtyckta av alla utan jag tror på att vara som jag är. Vara det jag är bäst på, mig själv, tänka och agera utifrån hjärtat med förnuft, kunskap, erfarenheter, omtanke, godhet och kärlek. För de människor som jag möter i livet som tycker om mig för den jag är, det är gott nog för mig. Jag arbetar med människor genom utbildning, vägledning, rådgivning etc och min roll i det är ju att finnas där och stötta, stärka och utveckla dem på ett positivt sätt. Jag skulle aldrig kunna göra detta om jag sa vad jag tror personen vill höra för att den ska tycka om mig.

Jag tror att alla människor vill bli omtyckta innerst inne, för jag tror att vi alla är goda från början, som barn. Att vi känner igen kärlek och godhet, det är vad vi får under våra första år i livet. Men vad vi upplever under vår uppväxt, saker och händelser som påverkar oss, ger trauman etc kan göra att människor ändras och inte blir så omtyckta pga hur de agerar utifrån detta. Sen finns det människor som är sjuka och elaka tex pedofiler, seriemördare, etc men det är ett annat blogginlägg. Vad tänker du kring detta? Kommentera gärna och dela med dig av dina åsikter å tankar!
Önskar er alla en fortsatt trevlig dag!

❤🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki 

Tankens Kraft

Solen lyser in genom mitt fönster och jag blir glad. Såna här höstdagar gillar jag, lite kalla men solen värmer i lä och i mitt hjärta. Tankar vandrar från solen till allt möjligt och jag försöker hitta ett ämne att skriva om. Vad är viktigt att beröra och lyfta? Tankar? Ja absolut för hur det än är så påverkar våra tankar oss massvis.

Jag hade en kurs för något år sedan som jag kallade "Tankens Kraft" där jag föreläste om just hur tankarna påverkar oss samt att deltagarna fick göra olika övningar. Jag har själv arbetat med tankens kraft i många år för att påverka och förändra situationer jag varit i. Första gången jag minns att jag aktivt arbetade med tanken för att påverka var efter jag blev akut sjuk i min muskelsjukdom. Det var 1996 och precis den här tiden på året som det hände. Jag hamnade på lasarettet med en extrem smärta runt hela bäckenet, och jag kunde inte längre gå utan jag fick en rullstol. Minns den väl, stor, klumpig och trög att rulla och jag tänkte att den var som en gammal skördetröska. Läkarna visste inte alls vad felet var med mig men efter uteslutningsmetoden och tester av olika slag trodde de att jag hade en inflammation runt hela bäckenet och i kotpelaren. När jag legat på lasarettet i två månader och träning i barr inte

fungerade så sa min läkare till mig "Katarina du kommer inte att kunna gå något mer i ditt liv". Vi reagerar alla olika på saker å jag minns att mina tankar direkt startade å jag tänkte för mig själv, "Nej du, aldrig i livet, jag ska visa dig att jag kommer att gå igen"!

Sagt och gjort det började med en tanke och varje morgon så tänkte jag "jag mår bra, jag är frisk" oavsett hur jag mådde och hur jag kände mig psykiskt. Ledde denna tanke till att jag kunde gå igen? Nej det gjorde den inte utan jag började visualisera och jag såg mig själv gå. Men däremot ledde tanken till att jag började må bättre sakta men säkert. Tanken utvecklades och blev "jag mår bra, jag är frisk, jag är smärtfri och jag kan gå" varje morgon. Jag valde att tänka positiva tankar om mig själv för det vi tänker om oss själva säger vi också till oss själva. Tankar är ju också energi som vi sänder ut.Jag valde även att dels ta emot healing men också ge mig själv healing varje dag. Detta blev en rutin som jag skapade med mina tankar varje dag.

Efter två år av sängliggande och sittande hade min kropp minskat smärta och jag kände att jag ville lära mig att gå igen. Sjukgymnasten ville inte ta emot mig då hon ansåg att jag aldrig skulle kunna gå igen och det fanns ingen mening med att försöka träna. Min läkare tyckte att självklart så skulle jag gå prova om jag själv trodde på detta och ville. Hon skrev en remiss eftersom den kunde hon inte neka. Jag möttes på mitt första besök av en sur och grinig sjukgymnast och fick en övning jag inte alls förstod varför jag skulle göra först. Mina tankar snurrade å jag minns att jag tänkte, hur ska jag bemöta detta och henne å fann en lösning. Sjukgymnastiken blev bra även om det var tufft och jobbigt många gånger och framförallt att det gick så långsamt framåt. Jag arbetade mycket med mina tankar, visualiserade mig själv göra övningarna hemma liggandes i min säng och en massa healing varje dag. Efter flera år klarade jag till slut att gå och hålla någon på armen vilket var ett helt fantastisk resultat. Jag var så glad och lycklig. Under den här tiden hade jag också läst en mängd olika böcker om personlig utveckling, och andliga utveckling. Jag valde att tänka snälla, positiva, uppmuntrande tankar om och till mig själv. Jag kände att jag ville ta bort all nehativitet i mitt liv och slutade titta på nyheter och läsa dags/kvällstidningar. Vad som rapporteras om är ofta mord, misshandel eller annat negativt. Jag valde böcker som kunde utveckla mig och filmer eller serier jag själv vill se. Jag ville mata min hjärna med positivitet för att öka mitt välmående.

Att tanken är stark och kan hjälpa oss i väldigt mycket är helt klar, så är det. När vi börjar träna oss själva att tänka annorlunda får vi också ett annat resultat och agerande. Idag när jag sätter upp mål så ser jag oftast mig själv ha klarat målet och jag använder tanken för att nå mina mål. Jag arbetade mycket med attraktionslagen en period I mitt liv. Då använder man tanken som hjälp att attrahera det man vill ha, mål man vill nå etc. Man sänder ut sin önskan till kosmos - tanken om vad man önskar. Hur man går in i känslan av att ha nått sitt mål/önskan och är i den tills målen är nådda/önskan är uppfylld. Alltså först sänder jag ut tanken till kosmos, sen går in i känslan och till sist når jag målet. Här gäller det att klara av att vara I rätt känsla från början till slut.

Efter en kurs jag gick som heter Shamballa Ljus hos Solkarina, vilken jag verkligen kan rekommendera er alla att gå, så fick jag bla lära mig att se och gå på min livsväg men också att manifestera från mitt hjärta det jag önskar i mitt liv. Denna metod tycker jag är mycket mer effektiv än atrationslagen och jag använder mig av denna idag istället. Efter jag började med att manifestera från hjärtat upplever jag att saker bara sker och att jag verkligen är på rätt plats i livet och vandrar på min livsväg. Jag gör det jag är här för att göra så att säga. Har jag då släppt tankens kraft? Nej absolut inte!

Tankar är det vi skapar oss själva med och det som är viktigt är att tänka snälla tankar om oss själva. Eftersom dessa kopplas till vår självkänsla och vårt mående bla. Har du tex smärta och tänker varje dag på hur ont du har så låter du dina tankar påverka din smärta negativt. Du talar om för din hjärna att du har ont varje dag och den sänder ut smärtsignaler till din kropp och detta påverkar i sin tur dina celler. Din hjärna tror att du vill ha smärta i din kropp och ger dig det. Du kanske har hört uttrycket "du blir vad du tänker"? Lite så är det och genom att bryta det negativa tänkandet och i detta fall konstaterande av att ha smärta så börjar hjärnan sända ut andra signaler till din kropp. Vi byter ut våra celler en gång per år och forskning har kunnat påvisa att om vi tänker positivt, tex att vi inte har smärta, även om vi har det, så får vi ett bättre mående och friskare celler på ett år. Helt fantastisk kan jag tycka och önskar att vi lärde oss detta i grundskolan!

Så oavsett vilken din problematik är så börja tänk positivt och snällt om dig själv att du klarar utmaningarna du har framför dig så lovar jag att du kommer att se ett annat resultat!

Jag hoppas att du blivit inspirerad till att låta dina tankar påverka dig positivt och att ditt liv framöver kommer att bli så bra det bara kan. Jag önskar dig lycka till!

❤🙏

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

När livet förändras!

Plötsligt smäller det till och du hinner inte tänka utan känner bara smärtan i huvudet, hur det pirrar i läpparna, det är plötsligt svårt att få fram alla ord och utan att du tänkt på det så kan du inte röra din högra arm eller ben. Hur gick detta till och varför hände det just mig undrar du?! Plötsligt har livet förändrats och du har blivit beroende av andra för att klara din dagliga livsföring.

Där ligger du i sjukhussängen och hör hur de pratar om vad som hänt men du tar inte in det för din kropp har hamnat i en chock. Den förstår inte vad den råkat ut för och din hjärna försöker förstå men det känns som ett vacum. Du försöker att lyssna men ser bara läkarens mun som rör sig och inuti dig tänker å tänker du och försöker förstå. I detta läge så antingen säger du stop och ber läkaren att förklara igen eller så lämnar du läkaren utan att förstå beroende på vilken typ av människa du är. Ditt liv kommer se annorlunda ut framöver.

Ditt liv kommer att bestå av rehabilitering dels hos sjukgymnast och arbetsterapeut men även i ditt hem, i din vardag och anpassning i allt detta. För allt du kommer att göra blir rehabilitering för dig. Det kan vara så enkla saker som att knäppa knapparna på en skjorta eller att äta självständigt. Här gäller det att ha tålamod för vägen tillbaka är inte spikrak utan du kommer att få vissa bakslag. När det sker behöver du peppa dig själv i tankar och ord samt gärna ha någon som stöttar dig i denna process.

Efter chocken från beskedet, oavsett vad det är i ditt liv, kommer du in i nästa fas som är bearbetning. Här kommer många frågor som varför hände detta mig, varför just nu etc etc. Att tycka synd om sig själv för det man har hamnat i och klä på sig en offerkofta hjälper inte situationen du är i alls. Snarare tvärtom, du kan bli sämre, ditt psyke påverkas negativt och du hamnar i en nedåtgående spiral med psykisk ohälsa. Tyvärr hamnar många människor här och en del kommer aldrig ut ur denna fas. Du kan också vara olika lång tid i de två faserna beroende på hur din kropp och ditt psyke hanterar dem. Det bästa är att ha något att prata med för i samtalet så släpper vi mycket inom oss och processar.

Jag vet precis hur det är att vara I de olika faserna då olika saker hänt mig i mitt liv, bla så fick jag en stroke 2014. Att ta sig igenom allt från att klara av att äta själv till att lära sig gå igen är tufft. Jag gick själv på samtalsterapi där jag hade möjlighet att ventilera olika saker. Men jag sökte mig också till alternativa behandlingsmetoder vilka hjälpte mig otroligt mycket. Det är också något vi inte pratar så mycket om då alternativa behandlingsmetoder inte ingår inom det svenska sjukvårdssystemet.

När du har bearbetat ditt trauma/händelse kommer du in i accepterandet. Det är först när du kommit hit som ditt liv går vidare ordentligt. Här börjar du se saker på ett annat sätt, med nya ögon kan vi säga. Du ser möjligheter istället för hinder. Förstår att om du tänker och agerar på ett annat sätt så går livet lättare för dig.

Som jag skrev tidigare har jag befunnit mig i alla de tre faserna flera gånger i mitt liv. Jag har blivit duktigare med åren att hantera dessa och idag ser jag möjligheter istället för hinder. Jag ser mig själv som den jag är fast idag måste jag ha vissa hjälpmedel å viss hjälp för att kunna fungera. Jag har valt att ta dagen som den kommer och vad jag kan göra med den. Jag lyssnar på min kropp, vad den säger till mig och det kan vara så att vissa dagar vilar jag bara för det är just det min kropp behöver.

Varje dag är rehabilitering för mig och efter ett år av träning på Neurorehab fick jag med mig ett träningsprogram hem där jag varje dag hade olika övningar att utföra. Fem år efter jag haft min stroke kunde jag börja gå igen inomhus. Jag var så glad och lycklig att all träning gav resultat och att jag inte hade gett upp. Jag ljuger om jag säger att det gick som en dans för jag hade verkligen svackor som jag föll ner i. Nervsmärta hela höger sida som jag inte klarade av varken fysiskt eller psykiskt. Jag fick medicin som hjälper skapligt mot den. Också det klassiska är ju depression efter en stroke och den fick även jag. Det var en tuff period i mitt liv över några år, tror att depressionen satt i nästan tre år. Dessa tre år levde jag som en s.k flatline, kunde varken skratta eller gråta utan jag bara var. Det var antidepressiva medicinen som gjorde mig sån men jag kunde inte sluta med den. När jag var inne på tredje året så hade jag gått i samtalsterapi ca två år och jag började då känna mig lite lite bättre. Jag ville göra något av mitt liv och mig själv. Det var här jag kände att jag ville utveckla min healing och jag började lära mig reiki.

När reikin kom in i mitt liv så förändrades mitt liv igen men nu på ett positivt sätt. Jag upptäckte att jag fick mer livslust och ville göra saker. Jag kunde smärtreducera och jag fick ett bättre mående. Efter några månader kunde jag fasa ut mina antidepressiva mediciner och jag kunde både skratta och gråta igen. Jag hade tidigare det året lyckats fasa ut min smärtmedicin som jag ätit i 22 år. I slutet av det året kände jag mig som en helt ny människa och jag har lärt mig massvis om mig själv. Jag kan fortfarande hamna i dippar där jag känner att depressionen knackar på men jag har lärt mig hantera den och jag släpper inte in den utan då ger jag mig själv reiki och mediterar mycket. Jag kan också behöva få reiki av någon annan tex en kurskamrater eller nån av mina elever. Vilket också hjälper otroligt bra!

När livet förändras måste också jag förändras och det har jag gjort. Idag arbetar jag med reiki för att hjälpa andra människor men även med den dimensionella kunskap jag har. Samtidigt som min rehabilitering fortgår för fullt då jag under de senaste två åren blivit sämre dels i min muskelsjukdom men även bitar efter stroken som jag tidigare kunna rehabilitera. Min grundtrygghet i form av den hjälp jag behövde varje dag försvann då min personliga assistans blev indragen. När människor inte vet eller förstår och bara dömer utifrån vad de tror blir det så fel. Idag har jag inte den hjälp till rehabilitering som jag haft och därför går det långsammare med allt som rör min fysiska kropp. När jag inte kan få hjälp av samhället så har jag fantastiska barn, barnbarn samt goda vänner som ställer upp för mig vilket jag är oerhört tacksam över.

Som jag skrev tidigare när livet förändras måste du också förändras för att få ut det mesta och bästa för din del! Kom ihåg att det är du själv som måste kämpa för dig, det är ingen annan som gör det åt dig!

Är du i en liknande situation som mig eller att din kropp behöver avslappning och stressreducering, är du varmt välkommen att prova vad en reikibehandling ger dig.

❤️🙏

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

Varför jag valde att utbilda mig till Reikilärare!

Jag läste Reiki steg 1 och 2 på distans och hade kontakt med min lärare via mail. När jag hade praktiserat Reiki ett tag så började jag fundera på att utbilda mig till Reikimaster och Reikilärare. Jag kände då att jag ville utbilda mig fysiskt och inte på distans och började leta efter fysiska utbildningar. Anledningen till det var att jag hade saknat att se olika moment, prova och känna sig för samt bolla frågor å annat direkt. Jag hittade då Solkarina som höll utbildning i den Klassiska Japanska Reikin och jag började läsa på vad detta var för någon slags Reiki. Jag förstod att det inte var samma som jag lärt mig och jag bokade in mig på Reikimaster utbildningen som hon skulle ha 6 mån senare. Jag läste mer och beställde hennes böcker om den Klassiska Japanska Reikin och insåg att jag missat en hel del när jag läst för en annan lärare. Jag tog då beslutet att läsa om Reiki 1 och 2 för Solkarina. Det är jag väldigt tacksam för idag då det visade sig att jag bla hade andra symboler som man använder vid distansreikin samt att jag fick ny kunskap och nya aha-upplevelser.

Att lära sig reiki är något av det allra bästa jag gjort i mitt liv. Dels för att jag fick arbeta med mig själv och mitt inre. Jag upplevde att jag gjorde en djupare inre resa när jag började studera reiki och fick många insikter och aha-upplevelser. Att sen ha förmågan att ge sig själv reiki som i mitt fall innebar mycket smärtlindring samt dämpa oro och ångest. Det var för mig något helt fantastiskt istället för att äta mediciner som inte är bra för kroppen. Jag kunde också ge mina nära och kära reiki och de tyckte verkligen om att få en helkropsbehandling av mig. Jag började ta emot klienter som ville ha reiki dels för att de ville få energipåfyllning men också för annan problematik som var fysisk eller psykisk.

Med all kunskap som jag hade kände jag att detta borde varenda människa ha och att alla skulle verkligen lära sig reiki. Sommaren 2019 var det dags att ta det stora steget och jag utbildade mig till Reikimaster och Reikilärare. Jag åkte till Uppsala med stor förväntan och utbildningen var helt fantastisk! Dels för att jag fått mer kunskap att förmedla men jag fann även nya underbara vänner där och en fantastisk lärare å mentor i Solkarina.

Hösten 2019 höll jag min egna första reikiutbildning och självklart var jag lite nervös och spänd. Allt gick jättebra och jag utbildade tre nya elever i Klassisk Japansk Reiki. Att inneha denna kunskap och kunna lära ut reiki är stort för mig. Att ge andra människor möjligheten att få utvecklas som individer och upptäcka allt som reiki kan göra för dem å deras nära och kära det värmer i mitt hjärta.

Varför jag valde att utbilda mig till reikilärare var för att jag önskar att alla människor får möjligheten att ta del av reiki som kan hjälpa dem i livet på många olika sätt. Reiki är inte bara att händerna blir varma utan så mycket mer som man lär sig under utbildningen. Jag tycker att det är en billig livsinvestering för sin egen hälsa och sitt eget välbefinnande. Reiki ger så mycket och du har det med dig för resten av ditt liv eftersom du kan använda reiki till så otroligt mycket.

Jag har sedan dess utbildat flera elever i såväl Reiki 1 som i Reiki 2. Jag är så tacksam för detta och för alla mina elever. Under hösten startar jag nya kurser och jag hoppas att du som läst blivit inspirerad att lära dig reiki samt hur och på vilka sätt du kan använda reikin. Du som gått utbildning hos mig är alltid välkommen att kostnadsfritt delta på mina utbildningar om du vill fräscha upp minnet i mån av plats.

Varmt välkomna!

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

Meditation - en hälsoinvestering

Varför är det bra att meditera?

I många tusen år har meditation funnits  men det är först på senare år som fler människor börjat uppmärksamma meditation i olika former. Meditation handlar om att hitta sitt inre och bli ett med sitt eget sinne. När man mediterar fokuserar man på andningen och genom att andas rätt så kommer man i balans, men även så försvinner smärta, ångest och oro. Tankar som kommer under en meditation kommer upp till ditt medvetna och många gånger är det tankar på händelser kring dig men också från det förflutna som du inte kan påverka nu. Istället lär man sig att vara med tankarna i nuet och får ett mer öppet sinne. När man har mediterat under en lång tid behärskar man att släppa tankarna som kommer och istället vända sig till sitt inre. Så du blir mer medveten och uppmärksam, likaså minskar du stressen genom att meditera.

Vi har alla upplevt någon form av stress och idag vet vi genom forskning att långvarig stress kan leda

Att lära sig meditera ser jag som en investering i sin egen hälsa. Har du inte provat att meditera så rekommenderar jag verkligen dig att prova på meditation.Är du nybörjare och har svårt att varva ned kan det vara bra att med en guidad meditation där du lyssnar till en röst. Då kan det vara lättare att låta tankarna bara försvinna och du lyckas slappna av. Genom meditation så får du möjligheten att leva mer här och nu. Hamnar du i stressade situationer så kan du ha hjälp av att kunna andas lugnt för att hantera situationen lättare. Det finns vetenskapliga studier som visar att personer som mediterar lättare kan hantera livets dalgångar bättre än de som inte mediterar. Likaså får du ett öppnare sinne, blir mer målmedveten, du lär dig också kontrollera dina känslor bättre vilket leder till att du får ett mer harmoniskt liv.

För mig är meditation en viktig del i mitt liv. Meditationen har hjälpt mig hittat ett inre lugn och hantera stressiga situationer som kan uppstå. Även har meditationen lärt mig lyssna till mitt inre mer och givetvis är det otroligt avslappnande fysiskt och psykiskt.

Meditation är en metod som jag arbetar med dels i grupp men även enskilt. Gruppmeditation tar jag max 8 deltagare och du väljer om du vill sitta eller ligga ner. Jag guidar dig, och kan ibland även sända reiki till hela gruppen och ta med er på olika upplevelser. Enskilt ligger du på min behandlingsbänk och jag guidar dig precis som vid gruppmeditationen och så ger jag dig reiki samt Sann Essens healing ca 30 minuter.

Varmt välkommen till hösten på gruppmeditation när jag startar upp. Vill du ha en individuell meditation är du välkommen att boka in en tid hos mig!

❤🙏

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

Reiki - en fantastisk metod

Innan jag utbildade mig till Reikiterapeut så hade jag ingen ordentlig andlig disciplin utan gav mig själv healing när jag kände att jag behövde tex när smärtan i kroppen blev alltför illa. När jag gick min första reikikurs och upptäckte hur jag skulle använda reikin och kom i kontakt med reikiprinciperna så har jag sedan dess följt dem. Jag försöker att ha som vana att varje dag när jag vaknar att ge mig själv reiki, men det kan hända oförutsedda saker som gör att jag missar. Men som tur är händer det inte så ofta.

Att börja morgonen med att ge mig själv reiki är ljuvligt. Jag har smärtproblematik sedan väldigt unga år och när reikin går in i min kropp så minskar den smärtan. Jag bara är I reikiflödet ca 30 min varje morgon för att mina muskler ska bli mer följsamma under resten av dagen. Detta är för mig en väldigt skön och avkopplande start på dagen. Kan väl säga även nödvändig eftersom mina muskler inte fungerar lika bra utan reikin. Ofta händer det att jag behöver ge mig mer reiki under dygnet då smärtan kan ökas beroende på hur min dag ser ut och hur dagen innan varit. Ni som lever med muskelsjukdomar eller annan smärtproblematik i kroppen vet nog exakt vad jag talar om här!

Vad är då Reiki? Reiki är egentligen två ord Rei - som betyder universell och Ki - som betyder livsenergi. Livsenergin finns inom oss och runt omkring oss. Reiki grundades av dr Mikao Usui som levde i Japan 1865-1926. Hans Reikisystem spreds till Hawaii under 1930-talet, och sedan vidare till övriga västvärlden under senare delen av 1900-talet. Den reikin som jag arbetar med är den Klassiska Japanska Reiki som man arbetat med i Japan i snart 100 år.

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen under behandlingen som aktiverar de s.k "må-bra-hormonerna" i kroppen tex oxytocin samt genom kroppens subtila energisystem som vid tex akupunktur.

För mig har reikin blivit en del av mig genom att den har lett mig till att hitta mig själv då man arbetar väldigt mycket med sig själv under reikiutbildningen. Jag upplevde att jag gjorde en djupare inre resa eller arbete när jag lärde mig reiki. Jag fick många aha-upplevelser och upplevde olika sensationer när jag gav mig själv och andra reiki. När jag sedan lärde mig distansreiki öppnades en ny värld för mig då jag ökade mitt kunskapsområde ännu mer. Så fantastiskt att jag kan hjälpa en människa som befinner sig flera mil ifrån mig eller till och med en hel världsdel! Jag kunde sända reiki till en god vän i Australien. Helt fantastiskt!

När jag tog steget att utbilda mig till ReikiMaster och Reikilärare så var det så stort för mig. Att jag dels fick ännu mer kunskap men framförallt att jag också kan lära andra reiki. Så tacksam för att jag tog dessa beslut i mitt liv. Att se andra människor växa och utvecklas med reiki är så otroligt givande och väcker sån tacksamhet inom mig. Se hur de genom reiki kan läka mycket inom sig själva och när de lär sig att de kan använda reikin till så otroligt mycket, det värmer mitt hjärta enormt!

Har du blivit inspirerad å nyfiken på reiki och vill lära dig denna fantastiska metod så är du varmt välkommen till mig. Jag startar nya kurser i september.

❤🙏

Katarina Gustafsson 

Månkristallens Reiki

Dimensionsvandra - en lärorik metod

Häromdagen läste jag klart kursen Nefertiti Kosmisk Healing och Dimensionsvandring som gett mig ännu mer kunskap inom det esoteriska. Att kunna dimensionsvandra och få information och budskap från bla änglar, uppstigna mästare, galaktiska guider, kraftdjur, gudinnor eller andra ljusvarelser är jag otroligt tacksam för. Att känna skillnaden på vad som kommer in i mitt energisystem och med säkerhet veta att det är just en ängel som ger mig ett budskap känns väldigt tryggt.

Jag har kunnat dimensionsvandra väldigt länge men i början gjorde jag det utan att jag var medveten om det. I slutet av 90-talet bad en kvinna mig om healing pga kraftig migrän och jag skulle precis ha ett möte när hon kontaktade mig, så jag bad att få återkomma när det var slut. Vilket jag också gjorde och jag hann bara säga "hej det är Katarina" när hon avbröt mig och tackade så väldigt mycket för healingen hon fått. Jag blev givetvis helt paff men hon berättade för mig att hon hade sett mig komma gående mot henne där hon låg och jag hade lagt mina händer på hennes huvud och efter ett tag var hennes migrän borta. Jag blev helt ställd för jag hade ju suttit i möte och samtalat med två andra människor i över en timme. Jag hade alltså omedvetet gått iväg med mitt medvetande för att hjälpa henne. Detta kunde ske till och från att jag gjorde så här under årens lopp och sista gången var faktiskt under den esoteriska utbildningen. En av mina klasskamrater fick huvudvärk och nämnde detta för oss alla. Det var inte mer än så utan vi fortsatte med vår föreläsning och på rasten efter frågar hon mig om jag sänt reiki till henne. Nej inte medvetet svarar jag. Hon hade fått reiki utav mig vid tidigare tillfällen och kände igen min energi sa hon. Jag har ju alltid haft förmågan att heala så detta är så naturligt för mig att jag vill hjälpa andra människor som mår dåligt på olika sätt. Vi pratade med vår lärare Solkarina som sa att jag behöver bli mer energimedveten så jag vet vad jag gör etc.

Under den esoteriska utbildningen får vi träna på att vandra i de olika dimensionerna och lära känna de olika energierna. Dels lärde jag mig hur jag vandrar iväg, vilket var väldigt nyttigt för mig. Det ökade min medvetenhet och jag har sedan dess inte vandrat iväg omedveten för att tex heala någon. Idag vet jag precis vad jag gör och i vilken dimension jag befinner mig i och vilka jag kan möta i de olika dimensionerna. Detta känns väldigt tryggt för mig och med denna kunskap kan jag på ett mycket bättre sätt hjälpa andra människor. Jag är tacksam över att jag gått både den esoteriska utbildning samt NKH och Dimensionsvandrinng.

Är den ena bättre än den andra eller behövs båda? De kompletterar varandra och jag lärde mig väldigt mycket om våra chakran genom NKH och Dimensionsvandring. Lärt mig att förstå hur och vad jag ska titta på samt jobba med för att utvecklas och gå vidare i livet. Varför jag agerar eller reagerar på vissa saker som jag gjort/gör. Ett fantastisk bra och effektivt sätt att jobba med sitt inre. Upplevde att jag gjorde en djupare inre resa och arbete som väckte en hel del inom mig. Jag kan se och förstå mig själv bättre.

Dimensionsvandring är en metod som jag arbetar med idag och som jag tycker är väldigt lärorik och rolig. Jag kan hämta information på frågor mina klienter har från olika dimensioner. Beroende på vilket dimension jag hämtar ifrån så är informationen eller budskapen olika. Med det menar jag att tex hjälpänglarna kan ge ett väldigt direkt och rakt svar, precis som de tycker. Det kan vara att det de vill förmedla är, rör på dig mer, för de tycker att du behöver bli hälsosammare. Medans ett budskap från ditt högre jag istället är väldigt vackert och fint. Genom att hämta informationen från flera olika dimensioner så får du som klient ett bredare perspektiv i svaren. Många av mina klienter har sagt efter de beställt en energiavläsning med tex guider och änglar fått en massa information om sig själva som är nyttig men också en egoboost av att läsa det jag fått till mig om mina klienter. Personligen tycker jag att denna metod är insiktsfull, aha-upplevande, igenkännande, vacker och rolig att ta del av. Perfekt present att ge bort eller ge sig själv!

Har du blivit nyfiken på vad änglarna, uppstigna mästare, kraftdjur, gudinnor mfl har för budskap till dig är du varmt välkommen att boka denna metod hos mig!

❤🙏

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

Våga gå sin egen väg och äga sitt liv!

Att våga gå sin egen väg oavsett vad omgivningen tycker om hur och vad du tänker är inte alla gånger lätt. Jag har alltid trott på det andliga eller en ökad medvetenhen, eftersom det alltid varit en del av mig. Jag har haft ett genuint intresse av att vilja lära mig mer och öka min kunskap. Jag har mött människor som haft samma intresse av detta men även de som inte haft det. Jag har blivit hånad över att jag tror på sådant "hum bug" eller "flum" och människor har sett ner på mig för hur jag tror, tänker och tycker. Jag har träffat många människor som har en ökad medvetenhet i sig men som inte vågar prata om det pga rädslan över att vara annorlunda. Vi är så snabba på att döma andra människor på det vi tror oss se eller vad vi hört, istället för att ge personen en ärlig chans till att visa sitt rätta jag. Lyssna och diskutera istället för att döma!

Jag har alltid gått min egen väg och inte följt strömmen som många andra gör. Jag har arbetat som entrepenör sen 90-talet och då med direkt försäljning. Det var ett arbete som stack ut och som inte var ett vanligt 8-17 jobb. Jag minns hur mitt ena barn efter 10 år inom direktförsäljningsbranchen sa till mig "Mamma varför kan du inte ha ett vanlig jobb som alla andra?" Det troliga till den frågan var att mitt barns vänner tyckte att jag var annorlunda som hade det jobbet och inte arbetade som deras föräldrar. Säkert hade det kommit kommentarer mm om detta vilket mitt barn tyckte var jobbigt.

Jag har alltid lyssnat på mitt hjärta och gått min väg i livet där jag känner att jag utvecklats och som gett mig glädje och styrka. Jag har alltid stuckit ut i samhället oavsett min tro på det andliga eftersom jag är funktionshindrad och inte varit en självklar del i samhället. Vi har ju det här "normala" som många strävar efter samt jantelagen. Vi får inte sticka ut för mycket för då klassas vi som onormala och konstiga och det börjar pratas om dig. Jag undrar istället vad är normalt, vem kan bestämma vad det innebär och varför finns ordet normalt? Vi är alla olika individer med egna tankar, åsikter och möjligheter som lever här och nu. Varför inte göra det bästa av det?

Har du någon gång känt att du skulle vilja satsa på något? Kanske ett nytt arbete, flytta till en ny stad, nytt land, gå in i en ny relation eller något annat. Men du har valt att inte göra det för du har inte vågat att gå din egen väg. Kanske har du gjort detta flera gånger i ditt liv och många år senare ångrat dig. Du kanske varit rädd för vad andra tycker och tänker. Vi lever bara detta liv en gång så varför låta andras tyckande och tänkande stå i vägen för att just du ska våga gå din väg och få ut det allra bästa av ditt liv? Vi har alla vår livsväg att vandra och det kan många gånger vara att göra något som inte är traditionellt. Det kan tex vara att kliva utanför ramarna och bli mer kreativ för att hitta sig själv. Det kan också vara att ta det där steget till att lyssna på sitt hjärta och handla där efter.

Men vad det också handlar om är att du ska våga ta ansvar för dig och ditt liv. Det är du som skapar ditt liv som du lever här och nu. Vad du behöver göra är att ta ett beslut till en förändring som du själv vill ha I ditt liv. Kan vara något av vad jag skrev ovan eller något helt annat. Ett sånt beslut till förändring påverkar ditt liv på så sätt att du måste stå bakom dina handlingar, och tankar. Du kan inte skylla på någon annan när det inte går som du vill. Du är den som är ansvarig för ditt liv kom ihåg det! Om andra människor påverkar ditt liv på något sätt som i dina ögon är negativt, kom ihåg då att det handlar om hur du väljer att bemöta deras agerande. Vi måste också våga misslyckas för det är genom det vi lär oss. Det handlar inte om hur många gånger du får ett bakslag eller misslyckas i livet, utan hur många gånger du reser dig upp, starkare, klokare och går vidare i ditt liv. Det är det som räknas!

Att hitta sig själv, sin sanna essens, är något av det mest fantastiska jag varit med om. Jag är inte riktigt där men på god väg. Att släppa allt jag gjorde för ca 5 år sedan när jag tog beslutet att satsa på mig själv, min hälsa och min andlighet. Att ta steget till att ta bort tunga mediciner, rehabilitera mig, bli hälsosammare, utbilda mig till Reikiterapeut och senare Esoterisk Rådgivare och Dimensionsmedium är det absolut bästa jag gjort. Att få gå på min livsväg med vetskapen att jag hela tiden växer som människa och utvecklas. Att jag har kunskapen och möjligheten att hjälpa andra människor på olika sätt. Att våga gå denna väg även om andra tycker att jag är "konstig" och "flummig". Att stå stark i mig själv när det blåser som mest runt mig. Har det varit lätt? Inte alltid, eftersom det finns människor runt mig som tycker å tänker så mycket, men inte har en aning eller ens känner mig. Jag kan känna en ledsamhet inför dessa människor. Att de inte har något liv utan måste kika på mitt och tycka och tänka en massa som de  inte har en aning om å sen döma mig.

En av mina mentorer sa ofta "All utveckling sker med smärta" och det är så sant. Jag har jobbat mycket med mig själv, och många gånger har det gjort så ont att tårarna har runnit. Men självklart har det varit värt varenda tår och allt det jobbiga för att komma vidare. Att få ett bättre liv för mig och det är ju huvudsaken. Jag kommer aldrig att sluta utveckla mig själv andligt eller personligt. Det är också vad jag önskar för dig! Att du ska få en ökad medvetenhet i ditt liv.

Jag hoppas att just Du efter att ha läst dessa rader blivit inspirerad till att våga stå stark och gå din väg samt ta ett beslut om förändring I ditt liv!

Lycka till!

❤🙏

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

Livet

Livet kan vara helt fantastisk men också så otroligt skört. De sista månaderna har flera personer runt mig avslutat sina liv på olika sätt, vilket har fått mig att tänka på just hur skört det är. Vi vet ju aldrig var, hur och när just vårt liv tar slut om vi inte väljer att avsluta det själva förstås. Vilket jag tycker är en feg och egoistisk handling. Vissa människor får sjukdomar som inte går att bota som de plötsligt, sakta eller snabbt dör av, jag tänker på hjärtinfarkt, cancer, ALS etc.

Igår mottogs jag av beskedet att en fin väns bror dött och jag träffade senare på kvällen min närmaste familj. Mina föräldrar är nu 86 respektive 87 år. Två människor som började arbeta som barn, 13 år gamla och som växt upp under krassa och tuffa tider bla under andra världskriget. De minns hur de fick sätta för filtar för fönstren på kvällarna så flygplanen inte skulle upptäcka deras hus, samt hur tyskarna fällde bomber i närheten av deras bostäder. Att inte ha vatten, el, dusch och toalett inomhus, något som vi i många år tagit för givet. Hur de fick hjälpa till hemma både innan skolan och efter med diverse sysslor. Hur de påverkats av sin uppväxt och sina liv. Jag är tacksam över att mina föräldrar fått leva ett sånt långt liv och ha fått uppleva så mycket. Kontrasten mot min väns bror som gick bort alldeles för ung, dryga 30 år, under en tragisk omständighet och jag beklagar deras förlust och tänker på hela deras familj. Livet i sig kan ryckas bort så fort och vi hinner inte ta vara på relationen eller berätta saker vi vill säga. Ibland känns livet så orättvist, att så fina unga människor dör och lämnar familj å vänner efter sig. Den sorgen som bärs i hjärtat för resten av deras liv.

Livet är här och nu brukar jag säga, och kan vi leva så tror jag personligen att vi får ut mer av livet. Vi ska inte älta det som varit eller oroa oss för framtiden utan livet är just nu. Därför tror jag och tycker att vi ska göra det bästa av oss, vara och skapa den bästa versionen av oss själva. Göra det där man tänkt på så länge men inte riktigt vågat pga rädsla eller annat. Jag kan ta ett exempel, som barn hade jag en bästa kompis och vi gick på lekis och lågstadiet tillsammans. Vi höll kontakt efter det å träffades men vår kontakt försvann i ca 20-års åldern. Jag tänkte mycket på henne och att jag skulle ta kontakt men åren gick. Efter 25 år så tog jag tag i det och sökte efter min vän men hittade inte henne på sociala medier eller hennes telefon nummer. Jag kände att jag vill återuppta kontakten och veta vad som hänt i hennes liv. Jag letade å letade och hittade till slut hennes mobilnummer och tänkte att nu ska jag ringa. Något kom emellan och det gick några veckor när jag plötslig såg hennes dödsannons i tidningen. Hon gick bort alldeles för tidigt och jag ångrar att jag inte hörde av minst 10 år innan. Vi har alla våra liv men många gånger glömmer vi göra det där vi tänkt och som i mitt fall missade jag helt att få träffa min gamla bästis igen.

Vi har bara varandra under detta liv och därför ska vi fokusera på att ha bra och positiva relationer med vår partner, familj, barn, barnbarn och vänner. Inte leva i draman utan i kärlek till oss själva och varandra. Låt livet bli det bästa för dig och din omgivning. Ta vara på alla stunder du kan med dina nära och kära. Se hur de växer som individer och utvecklas precis som du själv, till den bästa versionen av just sig själva!

Jag hoppas att du blivit inspirerad av dessa rader till att ta upp den där kontakten du tänkt på, eller förlåta den där personen som gjorde dig illa, att leva här och nu, eller ta tag i ditt liv och bli den bästa versionen av dig själv. Gör inte som jag, vänta för länge så det blir försent. Spelar ingen roll vad anledningen till kontakten är!

Var du än befinner dig i livet så är du värdefull glöm aldrig det! Och det är aldrig försent att göra en förändring till det positiva! Livet är fantastiskt och jag är otroligt tacksam för mitt liv och de människorna jag har i mitt liv! 

♥️🙏

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

Personlig & Andlig Utveckling

Jag har precis avslutat en utbildning, Sann Essens och som det låter så är jag på väg mot min sanna essens. Personlig och andlig utveckling har alltid varit prioriterat i mitt liv. Varför är detta viktigt? Känslan över att växa som individ, över att mogna och upptäcka nya sidor hos mig själv. Att inte stagnera och fastna i gamla mönster. I processen att öppna upp för nytt och utveckla sig själv ingår ett tufft och jobbigt arbete med sig själv med hjälp av bra mentorer, olika utbildningar och kurser, erfarenheter i livet bla och framförallt vilja till att komma vidare I livet så går det väldigt bra.

Ibland kan livet försätta oss i situationer där vi blir tvungna att utveckla oss, lära nytt och gå vidare. Vi har alla vår resa och historia i detta liv. Jag började arbeta som fritidspedagog på fritids och skola vilket jag tyckte var roligt och utvecklande. Att lära barnen bli självständiga, att vara ett komplement till deras lärande i skolan. Att vara med i en arbetsgrupp för att skapa nytt samarbeta och vidga barnens inlärande genom ett samarbete mellan olika pedagoger och lärare och införa klasser 6-9 år (förskola +lågstadiet). Det var en spännande resa i mitt liv som fritidspedagog men jag hann inte vara delaktig i den så länget för min muskelsjukdom bröt ut och jag klarade inte längre av att arbeta. Stor förändring i mitt liv som rullstolsburen och behov av personlig assistans för att klara den dagliga livsföringen.

Här började den del av resan och utvecklingen i mitt liv som var en tuff resa psykiskt och fysiskt. Jag var då 30 år och hade två barn, 8 och 5 år gamla. Att kunna vara kvinna, mamma, vän etc när kroppen inte ville som jag, när energin som jag haft tidigare försvann och känslan av hjälplöshet å sist men inte minst den psykiska påfrestningar och omställningen till att vara beroende. Att inte kunna klara sig själv å behöva be om hjälp. Här började efter två års intensiv rehabilitering min andliga resa och utveckling. Jag sökte alternativa behandlingar då sjukvården inte kunde hjälpa mig. Jag fick en större kontakt med änglarna och healing av en kvinna. Hon talade om för mig att jag inte behövde henne utan att jag kunde heala själv samt att jag hade väldigt mycket änglar runt mig. Hon sa "bara be änglarna om healing så kommer du att få det". Jag fick också andra goda råd och övningar som jag skulle göra för att hjälpa mitt nervsystem bla. Sagt och gjort jag gjorde som hon sa och änglarna kom å fanns runt mig. Det var en känsla som jag kände igen sedan barnsben. Jag utforskade min egen kunskap om att heala och jag började gå andliga kurser. Jag lärde mig psykometri och kanalisera bla utav ett spititualistisk medium, Iris Hall från England. Men jag kände att detta med att arbeta med andra sidan inte var min grej.

Åren gick, jag jobbade med min egen healing och jag kände efter 22 år med den att jag var redo att göra en ny resa med nya kunskaper och utveckling. Jag beslutade mig för att gå en kurs i reiki för att jag ville utveckla mig själv. Jag mötte då Solkarina och fick kunskapen om den klassiska japanska reiki. Att lära sig själv reiki är en stor andlig utveckling i sig och jag arbetade mycket med mig själv såväl med mitt inre som med min fysiska problematik. Reikin smärtlindrande mina muskler vilket var en stor vinst för mig. Efter 22 år av att ha ätit tramadol kunde jag 2018 med hjälp av smärtmottagningen fasa ut denna hemska medicin ur min kropp. Det var en tid i mitt liv som var väldigt tuff och jobbig med ständig abstinens och akupunktur för att klara och orka genomföra denna utfasning som jag gjorde. Har min smärta försvunnit nu eftersom jag gjorde detta val? Nej det har den inte, utan jag ger mig själv reiki varje dag och jag har lärt mig att leva med smärtan efter alla år. Den började när jag var 4 år och har successivt ökat i mina muskler. Jag valde att sluta med tramadol för min hälsas skull, för mina inre organs skull.

Med reiki öppnade min törst efter att lära mer och utvecklas andligt ännu mer och jag var väldigt nyfiken på hela det esoteriska. Jag beslutade mig att läsa till Esoterisk Rådgivare och Dimensionsmedium. Ett val jag absolut inte ångrar och dess kunskap jag har fått. Att öppna upp och under ett år ta in olika metoder och växa som människa är helt fantastiskt. Framförallt att jag nu kan hjälpa andra människor på ett annat sätt än tidigare. Att förstå varför jag är här, att leva i kärleken till allt och tacksamheten. Att jag sedan gjorde en djupare inre resa med Sann Essens och har kommit ännu närmare till vem jag är, en ljusvarelse. Att känna kärleken inom mig varje dag och hur den växer sig starkare och större. Det är en magisk känsla som jag önskar att alla människor får uppleva. Att hitta den bästa versionen av sig själv. Varför har allt detta varit viktigt för mig? För att mitt mående ska bli bättre psykiskt framförallt. Mitt fysiska mående är begränsat och kommer alltid att vara eftersom jag har fel inne i mitokondriet i andningskedjan till musklerna. De får inte tillräckligt med syre för att kunna fungera. Jag har acceptera det och kommit till ro med det.

Men även om jag har den vetskapen så är rehabilitering en viktig del i mitt liv. Jag har varit tvungen att varje dag rehabilitera mig för att bibehålla funktioner och för att kunna ha en sån bra livskvalité som möjligt. I dagsläget har jag tyvärr tappat denna rehabilitering men jag kämpar för att kunna få tillbaka den och det är en resa i sig som är tuff och jobbig. Att det inte finns kunskap i samhället där människor tror och tänker saker utan att ta del av helheten eller fråga för att få kunskap utan bara döma.

Nu har jag påbörjat en ny kurs där jag får arbeta mycket med mitt inre. Jag gör en djupdykning igen i mitt inre så att säga. Jag vill inte leva ett liv inskränkt i okunskap, där jag känner att jag sitter fast och stagnerar. Jag vill ha ett liv där jag hela tiden utvecklar mig framåt i livet även fast jag lever här och nu. Åter till frågan, varför är detta viktigt? För att vi är alla här för att utveckla oss själva på olika sätt så planeten jorden kan utvecklas. Vore det inte så skulle vi fortfarande vara neandertalare och bo i grottor. Det är vad jag tror. Jag hoppas att du har blivit inspirerad till att ta ett steg framåt i livet och lära dig något nytt. Ta och gå den där utbildningen eller kursen som du funderat på så länge, eller varför inte byta arbete? Kom ihåg att du är värdefull och duger som du är!Önskar dig all lycka i ditt liv!

Tacksamhet & Lycka

210608

Jag pratar mycket om att vara tacksam och visa tacksamhet, speciellt för de små sakerna här i livet som många tar för givet. Alla människor i världen har inte tak över huvudet, mat på bordet, rent dricksvatten, en inkomst, tv, radio etc som de flesta här i Sverige har. Det finns många människor som har olika funktionsnedsättningar och som inte kan delta i samhället som alla friska personer och upplever att de har ett begränsat liv och även ett utanförskap. Att sedan kunna ha en hobby som du betalar för, kunna gå ut och äta med vänner å familj, gå på bio mm då är du ännu rikare. Tänk på det en stund så inser du hur rik du är och vilken lyx du lever i!

Tacksamhet är också en av reikins dagliga principer, bara för idag är jag tacksam för... Genom reikin lärde jag mig att leva med dess principer även om just detta med tacksamhet varit en del i mitt liv sedan flera år tillbaka. Jag brukar skriva ner sex saker varje kväll som jag är tacksam för son hänt under dagen och så brukar jag säga dessa högt på kvällen när jag lägger mig till änglarna, mina guider etc. Jag har alltid upplevt att jag mått bättre av detta och det finns studier som visar att vi ökar vårt välmående och känner oss mer optimistisk och positiv av att känna tacksamhet. Så har du inte skapat denna rutin rekommenderar jag dig att verkligen göra det!

Jag är tacksam för min andliga resa och utveckling. Att ha närhet till änglarna och mina guider. Vetskapen och kunskapen om hur jag kan ta hjälp av dem är viktig för mig och fyller mitt hjärta med stor tacksamhet! Precis som kunskapen om de olika dimensionerna och hur jag kan dimensionsvandra och få information från olika ljusvarelser. Att kunna använda denna kunskap som Esoterisk Rådgivare och Dimensionsmedium för att hjälpa andra människor komma vidare I livet, lära sig mer om sig själva mm är jag otroligt tacksam över. Jag har inget behov av lyxbilar, överflöd av pengar och andra materiella saker, de gör mig inte lyckligare. Denna form ser jag mer som substitut för den verkliga sanna lyckan och tacksamheten. Lycka är något som kommer inifrån och som vi skapar själva. Det materiella eller att andra människor  ska göra dig lycklig, det är bara en tillfällig lycka.

Hör då tacksamhet och lycka ihop? Kan man vara tacksam utan att vara lycklig och tvärtom?  Både ja och nej, men jag skulle vilja säga att jag kan vara tacksam utan att vara lycklig. Som ni alla vet så går ju livet upp och ned, och de dagar jag upplever att mitt liv går nedåt å det känns lite tyngre och det där lyckoruset inte gör sig påmint så kan jag fortfarande känna tacksamhet. Här kommer de små sakerna i livet in som tex tak över huvudet, mat, en säng etc. Försök att föreställa dig hur ditt liv skulle vara utan det!

Det är just därför som jag tycker att vi ska vara tacksamma för de små sakerna i livet. Om vi är det så tror jag att vi lever ett mer harmoniskt liv och att denna tacksamhet skapar en spiral inom oss som ger oss mer tacksamhet tillbaka genom olika händelser och utveckling. Känner vi tacksamhet varje dag så ökar den känslan av lycka inom oss och detta sänder vi sedan ut till vår omgivning. Så här är vi tillbaka till om det går att känna lycka utan tacksamhet å vice versa. Jag tror ju att vi blir lyckligare genom att känna tacksamhet efter som båda känslorna är positiva för oss. Vilket leder till att vi blir gladare i livet. Men som jag också skrev ovan att jag kan känna tacksamhet utan att ha ett lyckorus i kroppen. Kan du?

Jag är tacksam att jag har delat detta med er!

Passar på att önska er alla en fortsatt underbar dag!

♥️🙏

Katarina

Tidigare Liv - En lärorik metod

210605

Jag arbetar med flera olika metoder som Esoterisk Rådgivare och Dimensionsmedium. En av dessa metoder är tidigare liv som jag tycker är väldigt rolig att arbeta med men också otroligt lärorik.

Jag har alltid tyckt att tidigare liv varit spännande och roligt att få information om. Innan jag lärde mig tekniken vi använder för att ta fram tidigare liv så trodde jag att jag hade varit alla olika personerna i liven. Men det är inte så utan att vissa liv har mitt medvetande levt och vissa liv har jag lånat själsstrålar från. När vi återföds så går vårt medvetande ner genom kvantfältet som också kallas Akasha där allas själstrålar och all minnesenergi ligger lagrad. Vårt medvetande tar de själsstrålar som vi behöver för just det livet vi ska återfödas till. Tex om du ska bli en forskare i ditt nästa liv så kommer du ha med dig själsstrålar från andra forskare som levt tidigare för du kommer att behöva den kunskapen från de själsstrålarna i ditt kommande liv. Jag hoppas ni förstår hur jag menar.

När jag gick min utbildning till Esoterisk Rådgivare och när vi skulle lära oss denna metod och skulle ta fram mitt första tidigare liv, såg jag mig själv som en liten indianpojke. Jag fick fram mycket information om honom, hans familj samt att jag följde honom till att bli en vuxen man. Jag såg hur han blev pappa och hur de levde samt även när de var ute på jakt och krig. Jag dog i det livet pga skador jag fått under ett krig och jag hade en väldigt smärta i kroppen i slutet. När jag såg dödsögonblicket framför mig så kände jag hur en viss smärta lämnade min nuvaranade fysiska kropp. Jag minns när jag under lektionen redovisade så sa min lärare Solkarina att hon fick rysningar i hela kroppen när jag berättade. Hon sa även att jag var väldigt påverkad av tidigare liv och att jag skulle jobba med denna metod för att må bättre. Vilken jag själv också fick till mig och har gjort. Metoden har hjälp mig på ett väldigt positivt sätt och sen är det ju även intressant att få höra vad jag gjort och hur jag levt å vilka jag levt tillsammans med.

När jag arbetar med denna metod så tar jag fram fyra tidigare liv och ett framtida liv till mina klienter, samt att jag tittar på styrkor, svagheter och lärdomar som personen hade i de liven. Men vad som är viktigt är att kika på är ju lärdomarna för varje liv och anamma dem i det liv man lever idag. Genom det så lär vi oss saker om oss själva och kan utvecklas och gå vidare i livet. Det är ju så att många gånger ställs vi inför liknande situationer och genom att ta fram lärdomarna från tidigare liv kan du agera annorlunda med den kunskap du fått. Vilket kan hjälpa dig väldigt mycket i ditt nuvarande liv.

Du kan också få information om var i världen du levt, om din familj, yrke, egenskaper etc. När jag tar fram de fyra liven så kommer olika mycket information och det beror på om det är ett liv som du levt eller om det är ett liv som du har mycket själsstrålar från. Oavsett så kommer du få en intressant läsning och mer kunskaper om dig själv.

Som en klient skrev på min sida efter att hon tagit emot sin dokumentation "Tidigare liv gav mig många svar.. saker som påverkat mig i nuvarande liv, vilket va oerhört lärorikt" Vad som hände var att min klient fick värdefull information som gjorde att hon kunde processa vissa saker och gå vidare i sitt liv.

Är du intresserad av att få veta var och hur du levt tidigare å få kunskap om dina styrkor, svagheter å lärdomar är du varmt välkommen att boka tidigare liv hos mig.

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki

Dela den här sidan